Det har spekulerats ett tag men nu står det klart att Storvreta gått i hamn med det UNT i förra veckan kunde avslöja vara på gång. Andreas Harnesk med SM-guld med Iksus damer på meritlistan och senast i Linköpings damlag tar över som huvudtränare i Storvreta från och med nästa säsong. Bålstakillen har skrivit på ett tvåårskontrakt – med klubben som han alltså supportar.

– Storvreta har varit favoritklubben sen jag var liten. Jag har varit här och sett matcher sedan jag var liten grabb på fem sex år och har hejat på laget sedan dess, berättar Harnesk i samband med att han presenterades under måndagen.

Och han njöt i stora drag av den innebandy favoritlaget nyligen visade upp hemma mot Linköping, som Harnesk var tränare för under sommaren och början av hösten, och vann med 9–1.

– Linköping är ett ganska bra lag men såg ut som ett division III-lag mot ett landslag då, säger Harnesk.

I Linköping anställdes han som huvudtränare för herrlaget, men samarbetet mellan honom och team managern Johan Astbrant fungerade inte. I stället för att vara huvudtränare föreslogs Harnesk efter hand att få en mindre roll.

– Det är inga hard feelings men han (Astbrant) trivdes inte riktigt i den roll som han hade satt upp åt sig själv, säger Harnesk som valde att kliva av.

Storvreta har just avslutet en av sina bästa grundserier i superligan och går under Stefan Forsmans ledning som den största guldkandidaten. Skulle det bli guld blir det svårt att överträffa för 32-åringen till nästa säsong, men han räds inte uppgiften utan pratar hellre om att det alltid finns utrymme till att bli ännu bättre.

– Jag tror på att man alltid ska sträva efter utveckling för annars blir det avveckling. Man måste alltid sträva framåt.

Som en del av utvecklandet av Storvretaspelarna kommer han att använda sig mycket av videoklipp. Ibland blir det gemensamma videogenomgångar, ibland kommer spelarna få personlig feedback.

– Jag försöker skicka ut personligen till spelarna, saker som de kan förbättra. I slutändan blir små saker väldigt viktiga, säger han.

Sina styrkor som ledare ser han i just individutveckling men också gruppbyggande och taktiska bitar.

Harnesk har erbjudits en heltidstjänst av Storvreta. I den ingår att träna och coacha superligalaget men en del av tiden ska han även jobba med NIU-verksamheten på innebandygymnasiet samt jobba med föreningsutveckling i Storvreta.

Vid sidan av sitt nya jobb har han sedan tidigare även ett uppdrag som läktarcoach åt herrlandslaget.

– Landslaget ser jag som fantastisk ledarutveckling och det är inget som ska gå ut över det här uppdraget, säger han.