Andreas Harnesk lämnade Iksus framgångsrika damer, som bland annat vann SM-guld under hans ledning, för att till den nu pågående säsongen ta över Linköpings herrar. Men samarbetet skar sig och redan i höstas lämnade han herrarna för att sedan ta över klubbens damlag. Superligajumbon från Östergötland var i Uppsala och IFU Arena så sent som i söndags och tog poäng mot Sirius. Då ägde inga diskussioner mellan Harnesk och Storvreta rum men båda parter bekräftar att man haft kontakt.

– Visst har vi haft kontakt med Andreas men vi har inga förhandlingar just nu, säger Johan Carlström, sportsligt ansvarig i Storvretas styrelse.

Carlström säger att man just nu har flera olika alternativ och vill inte gå in på vem man har som huvudspår. Tidigare har han sagt att nuvarande assisterande tränaren Hannes Öhman är tänkbar att ta över efter Forsman.

Är Andreas Harnesk ett alternativ?

– Jag vill inte kommentera det, säger Carlström.

Men är han intressant?

– Andreas Harnesk är absolut intressant. Han har ett stort innebandykunnande och har ett utgående kontrakt.

För Harnesk, ursprungligen från Bålsta, som även har rollen som läktarcoach/scout åt det svenska herrlandslaget under Mikael Hills ledning skulle Storvreta vara ett intressant uppdrag till nästa säsong. Det säger han till UNT.

Vad lockar?

– Jag gillar lag som vill och kan spela en offensiv innebandy. Och har ju träffat på många av spelarna i landslaget. De är sköna snubbar och Nilsberth, Samuelsson och Sjögren med flera imponerar med sin inställning.

Vad blir nästa steg i kontakterna?

– Det låter jag Storvreta sköta, säger han.

Johan Carlström med flera i Storvreta jobbar just nu febrilt för att diskutera spelarkontrakt och få en tränare på plats. Och förhoppningen är att mycket ska bli klart inom kort.

– Jag hoppas och tror att vi hittar ett bra namn. Vi vill göra klart det mesta innan slutspelet drar igång men om det går har jag ingen aning om, säger Carlström.