I ett pressmeddelande från svenska friidrottsförbundet framgår det att det rör sig om Uppsala, Söderhamn och Uddevall. Ett beslut kommer att ges i slutet av mars.

– Friidrotten har aldrig varit så populär i Uppsala som den är just nu. Vi har 700 barn mellan 5 och 14 år, ett drygt hundratal i SM ålder och en stark och väl fungerande veteranverksamhet där alla tränar tillsammans. Upsala IF arrangerade senast SM år 2000 och det vore fantastiskt inspirerande att få vara värdar igen, säger Henrik Wennberg, ordförande Upsala IF Friidrott.

Tillsammans med Uppsala kommun söker UIF värdskap för turneringen.

– Vi håller alla tummar för att vi, tillsammans med våra vänner i Upsala IF, får välkomna tävlanden, medföljande och publik till Sveriges största friidrottsfest i vår stad 2020. 2020 är en riktig idrottssommar i Uppsala och ett friidrotts-SM på hemmaplan skulle verkligen vara kronan på verket, säger Anna Lindström, chef Uppsala Convention Bureau, Destination Uppsala.

2020 är även året för nästa sommar-OS som kommer att hållas i Tokyo och friidrotts-SM skulle mycket väl kunna ses som ett genrep för de svenska deltagarna.